tirsdag 24. februar 2009

Aïoli


2 eggeplommer
2-3 hvitløksfedd
1 ts Dijon-sennep
ca 2½ dl solsikkeolje
salt/pepper




Visp sammen eggeplommer, presset hvitløk, sennep, litt salt og pepper. Visp inn oljen, først dråpevis, og så i en tynn stråle til alt er brukt opp. Smak evt til med mer salt og pepper. Tynn den evt litt ut ved å vispe inn en spiseskje med kaldt vann. Skulle aïolien skille seg har du en ny eggeplomme i en ny bolle og visper gradvis inn den "ødelagte" aïolien før du fortsetter med resten av oljen som vanlig.

2 kommentarer:

Christine sa...

Mamma sin (min sin, altså) er bedre: ikke noe sennep (det er bare til mayonaise, det), og halvparten olivenolje. Aïoli er en middelhavsaus og er utenkelig uten olivenolje.

Lemonia sa...

Jeg pleide å bruke olivenolje, men etter å ha eksperimentert litt med ulike oljer fant jeg ut at jeg likte smaken bedre helt uten olivenolje (skjønner jo at den ikke blir 100% ekte da). I majones bruker jeg derimot olivenolje. :-)