mandag 19. september 2011

Pasta- og brokkoligrateng med sprø topping

En enkel og ganske raskt hverdagsrett. Vi serverer den gjerne med stekt bacon til, men den er også god akkurat som den er.



pasta til 2-3 personer
1 stor brokkolibukett
1 løk
3.4 hvitløksfedd
revet moden ost
et par dl fløte
noen skjeer crème fraîche
et par ts Dijon-sennep
salt/pepper
2 skiver daggammel loff



Del brokkolien i minste buketter og kok knapt møre, ta vare på litt av kokevannet. Kok pasta etter anvisning på pakken. Løk og hvitløk hakkes og stekes mykt. Tilsett fløte, crème fraîche, sennep, salt og pepper. Rør inn revet ost og la det smelte. Tilsett avrent pasta og brokkoli. Det skal være godt med saus så ser det litt tørt ut tilsett du litt av kokevannet fra brokkolien, evt mer kremfløte. Fordel i en ildfast form. Loffen kjøres til smuler og blandes med noen skjeer revet ost. Dryss på toppen av formen. Stek ved 200 grader i ca 20 minutter.

1 kommentar:

Gunhild sa...

Namnam, denne må prøves! Jeg er stor fan av middag som lages i form i ovnen, blir alltid så godt :D