søndag 7. august 2011

Bløtkake med rips

Jeg renset nylig hagen for rips. Noe ble fryst ned til senere bruk, og noe brukte jeg til denne kaken. Rips er ganske syrlige, men kremen var søt og god av syltetøyet jeg brukte og smaken overdøvet ikke ripssmaken. Veldig god og sommerlig kremkake. :-)


ett sukkerbrød (oppskrift her)
5-6 dl kremfløte
evt litt melis
syltetøy etter eget ønske
rips



Når sukkerbrødet er helt avkjølt deles det i tre (oppskriften jeg bruker, som jeg linket til, gir et høyt og fint sukkerbrød) og dynkes. Jeg bruker gjerne appelsinjuice, melk er også greit. Pisk fløten til krem. Noe av fløten smakte jeg til med litt av mitt hjemmelagede jordbær- og rabarbrasyltetøy før jeg rørte inn friske rips. Rips er ganske syrlig så jeg synes personlig at kremen bør søtes med enten sukker/melis eller syltetøy for litt god smak.
Sukkerbrødbunnene legges sammen med ripskremen mellom. Bre pisket krem oppå og rundt kaken og strø mer friske rips på toppen.

1 kommentar:

Christine sa...

Smakte på den til bursdagen din, og kan bekrefte at den var super! :-)