100 g smør
100 g hvetemel
evt litt kaldt vann
3 dl vann
4 ss maisenna
½ dl sukker
1 ss smør
3 eggeplommer
revet skall og saft av 1 sitron
3 eggehviter
6 ss melis
Smør og mel kjøres sammen til en deig i food processor. Om nødvendig tilsettes litt kaldt vann. La deigen hvile 1 time. Kjevle ut og kle en 24 cm paiform. Stek ved 225 grader i ca 15 minutter.
Bland vann, maisenna, sukker og smør. Kok opp og rør godt. Tilsett en og en eggeplomme og varm opp under omrøring til den tykner. Avkjøl. Tilsett sitronsaft og sitronskall. Fyll kremen i paiskallet. Pisk eggehvitene stivt og pisk inn melis. Fordel marengsen over paien og stek ved 125 grader i ca 15 minutter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar