søndag 28. august 2011

Sitronmarengspai

Det er ingen hemmelighet at jeg har en forkjærlighet for bakst med sitron. Sitronmarengspai er noe av det beste vi vet. Det er selvsagt fritt fram for å regulere sitronsmaken selv. Skallet er ofte det som gir mest smak. Jeg liker at det er en tydelig sitronsmak, men at det ikke blir for skarpt og surt. I sitronmarengspai kan man tillate seg å ha godt med sitron i fyllet siden marengsen er så søt, så bruk gjerne mer enn jeg har gjort her.


100 g smør
100 g hvetemel
evt litt kaldt vann

3 dl vann
4 ss maisenna
½ dl sukker
1 ss smør
3 eggeplommer
revet skall og saft av 1 sitron

3 eggehviter
6 ss melis


Smør og mel kjøres sammen til en deig i food processor. Om nødvendig tilsettes litt kaldt vann. La deigen hvile 1 time. Kjevle ut og kle en 24 cm paiform. Stek ved 225 grader i ca 15 minutter.
Bland vann, maisenna, sukker og smør. Kok opp og rør godt. Tilsett en og en eggeplomme og varm opp under omrøring til den tykner. Avkjøl. Tilsett sitronsaft og sitronskall. Fyll kremen i paiskallet. Pisk eggehvitene stivt og pisk inn melis. Fordel marengsen over paien og stek ved 125 grader i ca 15 minutter.

Ingen kommentarer: