lørdag 20. august 2011

Flapjacks

Flapjacks er en slags havrekake som jeg kjenner fra tiden jeg bodde i England. Her virker det ganske ukjent, men der finnes den i alle slags varianter, med og uten frukt og med f.eks. karamell og/eller sjokoladetrekk. Noen liker sine flapjacks litt myke og seige. Det gjør jeg også. Andre vil ha dem litt mer sprø. Da steker du dem bare litt lenger. Flapjacks har en tendens til å smuldre, så det er viktig å la dem avkjøles helt i formen før du tar dem ut.


100 g smør
4 ss sirup
85 g brunt sukker
250 g havregryn (jeg bruker lettkokte)
80 g tørket frukt, hakket




Smelt smør, sirup og brunt sukker. Bland inn havregryn og tørket frukt (her har jeg brukt dadler og aprikos, men prøv f.eks. fiken, svisker, rosiner eller mango). Fordel i en ildfast form og stek ved 200 grader i ca 20 minutter. La avkjøles litt før du forsiktig deler kaken i ruter. Ikke ta bitene ut, men la kaken avkjøles helt i formen.

1 kommentar:

Line sa...

Eg har oppskrift på noko som heiter havreknekk, og det ser ut som oppskrifta er ganske lik di. Vi har valgt å kutte ut tørka frukt, då dette ikkje vekkjer spesielt stor begeistring hos ungane;o)
Har og laga den mykje med kvitt sukker, som har fungert heilt fint. Ungane er heilt ville etter desse herlegheitene:o)