torsdag 23. desember 2010

Rødbetesalat

Som mange andre har vi koldtbord til frokost og kvelds i juleuken. Da lager vi bl.a. rødbetesalat. Vanligvis lager vi en salat med vinaigrette som dressing, men i år valgte jeg en majones/rømme-basert versjon (og håper det ikke krasjer med potetsalaten vår som også er basert på det samme, oppskrift her, og der finner du også oppskrift på hjemmelaget majones). Den ble veldig god og jeg gleder meg til å servere den sammen med resten av godsakene.

2 store rødbeter
1 liten rødløk
1 stort eple
2 ss rømme eller crème fraîche
2 ss majones (helst hjemmelaget)
sitronsaft eller balsamicoeddik
salt/pepper



Kok rødbetene til de er møre, ca en time. Avkjøl, skrell dem og del i små terninger. Skrell eplet og del i små terninger og hakk rødløken. Bland alt godt sammen. Rødbeter er søte og gode og tåler ganske mye salt og syre. Salaten kan med fordel lages en dag eller to i forveien, den blir bare bedre av å stå litt.

2 kommentarer:

Gry sa...

Jeg ønsker deg og dine ei vakker og fredelig jul!
Julehilsen fra Gry : )

Werner sa...

Jeg elsker rødbeter! Dette blir å finne på nyttårsfrokostbordet, takk for tips!