Nok en fantastisk kake fra Sverre Sætres "Den store kakeboka". Appelsinen i glasuren passer perfekt til kaken. Den blir dessuten bare saftigere for hver dag som går. Lett å bake og en nydelig kake til enhver anledning.
500 g gulrøtter
5 egg
600 g sukker
3,25 dl soyaolje
360 g hvetemel
1 ss bakepulver
1 ts kanel
100 g kremost naturell
100 g smør
200 g melis
revet skall og saft av 1 appelsin
Riv gulrøttene fint og bland med egg, sukker og olje. Rør så inn det tørre. Hell i en bakepapirkledt liten langpanne og stek ved 180 grader i ca 30 minutter. Avkjøl.
Pisk kremost, smør og melis til en glatt krem. Rør inn appelsinsaft og finrevet appelsinskall. Bre kremen over kaken og pynt evt med litt revet gulrot eller appelsinskall.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar