torsdag 16. desember 2010

Krumkaker

Det er ikke mange av de tradisjonelle syv slagene vi lager her i huset, mest fordi vi synes de er litt kjedelige. Krumkaker har, pga ren latskap i forhold til kjøp av krumkakejern, ganske nylig fått innpass hos oss. Nydelige sprø søte kaker med kardemommesmak som kan nytes slik de er eller som dessert fylt med f.eks. multekrem eller trollkrem.

3 egg
150 g sukker
150 g smør
150 g hvetemel
½ ts kardemomme
kaldt vann til passe røre




Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett smeltet avkjølt smør og mel blandet med kardemomme. Spe med vann til du får en passe røre. Den skal være ganske tynn, da blir krumkakene sprøest. La røren svelle 1 time. Stek krumkaker i krumkakejern og form dem straks til kremmerhus med en krumkakepinne eller et rundt skaft. Du kan også forme dem over en kopp slik at du får et beger som kan fylles.

Ingen kommentarer: