3 dl hvetemel (helst pizzamel)
ca 1½ dl lunkent vann
2 ts tørrgjær
2 ss olivenolje
1 ts salt
tomatsaus (oppskrift her)
ost (jeg foretrekker mozzarella og litt god cheddar)
2 store løk i halve skiver
litt salt
litt sukker
100 g ruccola
2-3 ss pinjekjerner
1-2 hvitløksfedd
salt/pepper
½-1 dl olivenolje
2 ss revet parmesan
Pizzabunn: Bland tørrgjær og halvparten av vannet og la stå 10 minutter. Rør inn halvparten av melet og la heve 30 minutter. Tilsett resten av ingrediensene og kjevle ut tynne pizzabunner. Dette er nok til to store tynne pizzaer.
Karamellisert løk: Stek løk i smør sammen med salt og sukker, på svak varme til løken begynner å bli brunet. Rør ofte. Hvis løken begynner å brenne seg kan du tilsette litt vann. Å karamellisere løk tar litt tid.
Ruccolapesto: Ruccola, hvitløk og pinjekjerner has i en blender eller foodprocessor og kjøres sammen. Spe med olivenolje mens maskinen går til du får ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper og rør inn parmesan.
Bre et tynt lag tomatsaus på pizzabunnen og legg på karamellisert løk. Topp med ønsket ost. Stek ved 250 grader i ca 8 minutter. Server med ruccolapesto.
Som jeg har skrevet tidligere er det ikke nødvendig med pizzastein for å få sprø bunn. Bruk pizzamel og kjevle ut helt tynne bunner. Ikke bruk bakepapir på stekebrettet, bare strø med litt mel, og la stekebrettet varmes opp i ovnen først. Bruk også over/undervarme, ikke varmluft, og stek på høy temperatur.
6 kommentarer:
Det var da en svært fristende pizza! Kjenner jeg blir sulten her jeg sitter, best å legge seg nå :-)
Jeg digger karamelisert løk! Pleier å lage enkle butterdeigsterter med løk, men din oppskrift virker enda mer spennende, så den må jeg få prøvd ut:)
hørtes fantastisk godt ut!!
Oj, så spennendes, dette må avsolutt prøves ut :)
ha en flott uke!
Mvh siv anita
Mmmm, nå ble jeg sulten! Nye pizzatips er alltid kjærkomne, karamellisert løk er bare rågodt!
Dette såg utruleg godt ut, Lemonia:o)) Spørs om ikkje denne varianten må prøvast ut her i huset!!
Legg inn en kommentar