lørdag 4. september 2010

Iskrem med valnøtter og maple syrup.

Sommeren er jo egentlig over nå, det merkes på temperaturen. Men vi tviholder litt ekstra på sommeren og lager nydelig maple walnut-iskrem. En av mine favoritter. :-)



5 dl fløte/melk (en kartong fløte, resten melk)
1½ dl sukker
4 eggeplommer
1 dl maple syrup (lønnesirup
1 kopp hakkede valnøtter




Varm fløtemelk og sukker til det når kokepunktet. Eggeplommene has i en bolle. Pisk gradvis inn den varme fløtemelken og ha så alt tilbake i kasserollen. Varm opp under omrøring til blandingen tykner litt. Hell i en bolle, legg på plastfolie (helt ned på kremen, for å forhindre snerk) og sett kaldt til den er avkjølt. Bland inn maple syrup og valnøtter og frys iskremen i iskremmaskin.

4 kommentarer:

Line sa...

Å dette både såg og høyrdest godt ut:o)

GryNoKa sa...

Iskrem med valnøtter, tror jeg må lage det...iallefall til jul! : )

Monica sa...

Nam!
Med så fint vær som vi har om dagen (ihvertfall her...), så bør man selvsagt spise is:)

Lemonia sa...

Ja, vi har faktisk hatt fint vær her den siste tiden. Herlig med et blaff av sommer.

GryNoKa: Iskrem med honning og ristede mandler er nydelig til jul. :-)