tirsdag 7. september 2010

Havrepai med tyttebær

Med det sommerlige innlegget sist passer det kanskje å gå over til høstdesserter. Bærsesongen er jo for lengst i gang. En kjempegod pai som er rask å lage. Tyttebærene kan selvsagt byttes ut med f.eks. blåbær eller hva du enn måtte ha lyst på eller ha tilgjengelig.



150 g sukker
180 g smør
1 egg
120 g havregryn
220 g hvetemel
1 ts bakepulver
½ ts natron
8-10 ss rørte tyttebær



Pisk smør og sukker godt sammen. Rør inn egget og så det tørre. Trykk to tredeler av deigen ut i bunnen og langs sidene av en terteform (24-26 cm). Bre over de rørte bærene. Smuldre resten av deigen over. Stek ved 190 grader i ca 20 minutter. Server lunken med vaniljeiskrem.

5 kommentarer:

Monica sa...

Veldig spennende! Noe jeg aldri har laget. Skal prøves:)

Linn sa...

Har aldri tenkt på å bruke tyttebær i pai! Både høres og ser godt ut - perfekt i en høstmeny!

Et lite land sa...

Så spennende! Har plukket masse tyttebær og trenger inspirasjon til hvordan jeg kan bruke dem. Takk! :-)

Husmora sa...

Den skal lagres og testes! Veldig fin blogg:) Linket til deg med den oppskriften der. Håper det går greit=)

Lemonia sa...

Takk for kommentarer. :-)

Husmora: Det er selvsagt helt greit. Håper det smaker. :-)