En nydelig klassisk italiensk dessert som er rask å lage.
(4-6 pers.)
ca 3 ts gelatinpulver
¾ dl melk
7½ dl kremfløte
1¼ dl sukker
1 vaniljestang
Ha melken i en bolle og dryss gelatin over. La stå noen minutter.
Kok opp fløte, sukker og splittet vaniljestang. Fisk ut vaniljestangen og rør gradvis inn gelatinmelken. Hell i porsjonsformer og sett kaldt minst 4 timer, evt over natten.
5 kommentarer:
Panna cotta er kjempegodt! : )
Yummy.
Spiste dette til dessert i bryllup forrige helg. Da var den servert med pasjonsfruktcoulis. Ett veldig godt følge til en deilig pannacotta. Jeg har litt redsel for å lage mat med gelatin (redd for å mislykkes), men nå skal jeg til pers!! Tusen takk for oppskrift :)
Klem Ingvild
Takk begge to. :-)
Ingvild: Gelatin er ikke vanskelig å bruke, spesielt ikke i denne oppskriften hvor den skal blandes inn i varm væske. Jeg har gjort en gelatinfeil én gang. Det var da jeg skulle lage en ostekake og jeg rørte ikke godt nok mens tilsatte oppløste gelatinplater i den kalde ostemassen. Dermed klumpet gelatinen seg og ostekaken ble litt udelikat. Men det har ikke skjedd igjen. ;-)
Har aldri prøvd å lage Panna cotta så det er jo virkelig på tide. Også så godt som det er. Til helgen skal jeg jammen prøve denne oppskriften:)
Åhh panna cotta er såå godt :)
Legg inn en kommentar