torsdag 17. juni 2010

Philadelphiakylling.

Denne oppskriften fant jeg i årets kalender fra GoodFood. Jeg ble fristet av bildet og hadde ikke hørt om å fylle kylling med kremost før, men det ble rett og slett nydelig og kyllingen har blitt laget flere ganger siden (men jeg har endret litt på oppskriften). Sausen som lages av stekesjyen er også veldig god, så sørg for rikelig med poteter (eller annet tilbehør) til å "moppe" den opp med.


400 g sjalottløk
2 finhakkede selleristilker
3 finhakkede hvitløksfedd
en håndfull bladpersille, hakket
175 g Philadelphiaost med hvitløk og urter
en hel rå kylling
1 dl hvitvin
2 dl kyllingkraft
en skvett kremfløte
salt/pepper


Finhakk tre av sjalottløkene, resten deles i skiver. Stek finhakket løk, selleri og hvitløk mykt. Bland med Philadelphia, persille, salt og pepper. Press fyllet under skinnet på kyllingen. Gni dem med olje eller smeltet smør og dryss på salt og pepper.
Stek den skivede løken myk. Tilsett vin og la det meste fordampe. Tilsett kraft og kok opp. Hell alt i en ildfast form og legg kyllingen oppå. Stek ved 200 grader i 1 time og 10 minutter, den må dekkes med folie etter ca 30 minutter. Ta ut kyllingen og la den hvile. Løk og kraft som er igjen i formen has over i en kasserolle (kan gjerne siles først). Kok opp og la det koke inn litt. Ha i litt fløte og smak til med salt og pepper.
Server kylling og saus med f.eks. erter, savoykål og ovnsbakte potetbåter eller råstekte potetskiver.

4 kommentarer:

Monica sa...

Mat etter min smak. Skal prøve denne en dag!

Gry sa...

Denne må prøves!
Ønsker deg ei flot sommerhelg!
Klem : )

swimzy sa...

Åhh, denne kyllingen hørtes skikkeilg fristendes ut! Skal absolutt prøves ut:)
For en flott ny layout du har fått deg forresten:)
Ha en flott lørdag:)

Mvh siv anita

Lemonia sa...

Tusen takk. :-)

Swimzy: Så fint at den faller i smak. Jeg følte for noe lysere og lettere nå. :-)