Det var så mange gode muffinsoppskrifter i forrige nummer av GoodFood, og jeg måtte bare prøve to av dem med en gang. Disse er luftige og fine, med god smak av sitron og valmuefrøene passer godt. Jeg synes det ble altfor mye glasur til muffinsene, det ble rett og slett litt kvalmende med så mye smør på toppen. Så etter min mening er halv porsjon mer enn nok, men glasuren var ellers veldig god.
(12 stk)
225 g hvetemel
175 g sukker
1½ ts bakepulver
revet skall av 2 sitroner
1 ss ristede valmuefrø
3 egg
100 g yoghurt naturell
175 g smeltet smør
225 g mykt smør
400 g melis
saften av 1 sitron
noen dråper gul konditorfarge
evt sukkerblomster e.l. til pynt
Ha alt det tørre, valmuefrø og sitronskall i en bolle. Visp egg og yoghurt sammen og rør det inn i det tørre. Rør deretter inn smeltet og avkjølt smør. Fordel i muffinsformer (bruk muffinsbrett eller doble muffinsformer, så får de penest fasong). Stekes ved 180 grader i 20-23 minutter. Avkjøl på rist.
Til glasuren vispes smør, melis og sitronsaft sammen. Tilsett konditorfarge til du har fått ønsket farge. Ha i en sprøytepose og sprøyt glasuren på muffinsene. Pynt evt med sukkerblomster.
(GoodFood, May 2010)
1 kommentar:
Åhh disse muffinsene ser uttrolig gode ut:) Skal absolutt prøves ut i helga:)
Legg inn en kommentar