500 g hvetemel
½ ts salt
85 g mykt smør
1 pose tørrgjær
50 g sukker
1 ts kardemomme
2½ dl fingervarm melk
175 revet marsipan
2 ts kardemomme
50 g smeltet smør
vispet egg
knuste sukkerbiter
Hvetemel, salt og smør smuldres i food processor. Tilsett resten av ingrediensene og kjør deigen glatt og smidig. Dekk til og la heve 1 time. Kna deigen og kjevle den ut til et stort rektangel. Bland sammen marsipan, kardemomme og smeltet smør og bre fyllet utover deigen. Rull sammen fra langsiden og del i skiver som legges på stekebrett. La etterheve 30-40 minutter. Pensle med vispet egg og dryss på knuste sukkerbiter. Stekes ved 220 grader i 12-15 minutter. Avkjøl på rist.
(GoodFood, January 2010)
4 kommentarer:
oi oi oi dette ser så nydelig ut :)
Så denne må jeg prøve:)
Takk så kjempemye for alle de flotte oppskriftene du legger ut:)
Flott blogg:))
Med vennlig hilsen Laila iren wennersten
Takk for en kjempehyggelig kommentar. :-) Håper du finner mye annet som faller i smak også.
Mm, disse så farlig gode ut!
Ønsker deg ei flott someruke! : )
Åh, disse ser helt fantastiske ut! Jeg elsker marsipan i bakverk :)
Gratulerer med nytt utseende på bloggen :) Kjempefint!
Legg inn en kommentar