Jeg elsker kanelsnurrer, så da jeg så denne oppskriften på kardemommesnurrer måtte jeg bare prøve. Det er visstnok en svensk spesialitet, skjønt jeg har aldri smakt det før, men de var virkelig gode. Jeg drister meg faktisk til å si at det er bedre enn kanelsnurrer. :-)
(20 stk)
500 g hvetemel
½ ts salt
85 g mykt smør
1 pose tørrgjær
50 g sukker
1 ts kardemomme
2½ dl fingervarm melk
175 revet marsipan
2 ts kardemomme
50 g smeltet smør
vispet egg
knuste sukkerbiter
Hvetemel, salt og smør smuldres i food processor. Tilsett resten av ingrediensene og kjør deigen glatt og smidig. Dekk til og la heve 1 time. Kna deigen og kjevle den ut til et stort rektangel. Bland sammen marsipan, kardemomme og smeltet smør og bre fyllet utover deigen. Rull sammen fra langsiden og del i skiver som legges på stekebrett. La etterheve 30-40 minutter. Pensle med vispet egg og dryss på knuste sukkerbiter. Stekes ved 220 grader i 12-15 minutter. Avkjøl på rist.
(GoodFood, January 2010)
4 kommentarer:
oi oi oi dette ser så nydelig ut :)
Så denne må jeg prøve:)
Takk så kjempemye for alle de flotte oppskriftene du legger ut:)
Flott blogg:))
Med vennlig hilsen Laila iren wennersten
Takk for en kjempehyggelig kommentar. :-) Håper du finner mye annet som faller i smak også.
Mm, disse så farlig gode ut!
Ønsker deg ei flott someruke! : )
Åh, disse ser helt fantastiske ut! Jeg elsker marsipan i bakverk :)
Gratulerer med nytt utseende på bloggen :) Kjempefint!
Legg inn en kommentar