mandag 9. november 2009

St Clement's Drizzle Cake


175 g smør
175 g sukker
revet skall og saft av 1 appelsin
revet skall og saft av 1 sitron
2 egg
4 ss melk
175 g hvetemel
1 ts bakepulver
3 ss sukker


Pisk smør, sukker og appelsin- og sitronskall lyst og kremet. Visp inn melk og så eggene, ett om gangen. Vend inn mel og bakepulver. Hell i en smurt brødform og stek ved 180 grader i ca 45 minutter. Mot slutten av steketiden har appelsin- og sitronjuice i en kasserolle og kokes opp. La småkoke til det er redusert til ca 4-5 ss. Ta av varmen og rør inn sukkeret så det smelter. Straks kaken er ute av ovnen stikkes den med en trepinne e.l. og den varme laken helles forsiktig over. Avkjøl helt i formen.

1 kommentar:

Ida sa...

Den ser utrolig god ut! Må prøves!!!