onsdag 11. november 2009

Engelsk biffpai


250 g hvetemel
150 g smør
1 eggeplomme
3-4 ss kaldt vann

1 kg renskåret oksekjøtt i terninger
1 stor hakket løk
2 store gulrøtter i terninger
2 hakkede hvitløksfedd
2 ss hvetemel
2½ dl kraft/buljong
2 ts frisk timian eller 1 ts tørket
1 ss Worcestershiresaus
4 store poteter i terninger
salt/pepper

1 eggeplomme + litt melk til pensling


Smuldre mel og smør. Rør inn eggeplommen og nok vann til en fast deig. Pakk i plast og sett kaldt 30 minutter.

Brun kjøttet. Stek løk og hvitløk mykt. Ha kjøttet tilbake sammen med gulrot og rør inn melet. Rør gradvis inn kraften. Tilsett timian, Worcestershiresaus, salt og pepper. Kok opp og la småkoke under lokk i 1½ time. Tilsett potetterningene og la småkoke 30 minutter til. Ta evt av lokket de siste 15 minuttene, sausen skal være svært tykk og egnet som paifyll. Avkjøl helt.

Del paideigen i to. Kjevle den ene ut til en leiv stor nok til å kle en paiform (ca 23 cm). Fyll med kjøttgryten. Kjevle den andre halvdelen av deigen ut til et lokk. Pensle deigkantene med vann og klem lokket på plass. Lag luftehull i midten slik at damp kan komme ut. Visp sammen eggeplomme og melk og pensle paien. Stek ved 200 grader i ca 25 minutter.

Ingen kommentarer: