fredag 16. oktober 2009

Ultimate chocolate cake

Hva er vel bedre enn å nyte helgen med et stort stykke saftig sjokoladekake?




200 g mørk sjokolade
200 g smør
1 ss kaffepulver
170 g hvetemel
½ ts bakepulver
¼ ts natron
200 g sukker
200 g brunt sukker
25 g kakao
3 egg
75 ml skummet kulturmelk

200 g mørk sjokolade
ca 3 dl kremfløte
2 ss sukker


Løs kaffen i 1¼ dl kaldt vann. Ha i en kasserolle sammen med smør og sjokolade og smelt på lav varme. Bland mel, bakepulver, natron, begge typer sukker og kakao i en bolle. Tilsett egg, kulturmelk og smørblandingen. Hell i en smurt og bakepapirkledt 20 cm springform og stek ved 160 grader i ca 1½ time. Avkjøl helt i formen.

Varm fløte og sukker til kokepunktet. Hakk sjokolade og ha i en bolle. Hell over den varme fløten og rør til den har smeltet. Del kakebunnen i tre og legg dem sammen med litt av sjokoladekremen. Resten helles over hele kaken. Pynt evt med revet sjokolade.

(Kilde: Angela Nilsen - The Ultimate Recipe Book)

Ingen kommentarer: