tirsdag 13. oktober 2009

Spansk kylling

Jeg lot meg friste av denne i siste nummer av Good Food og den er virkelig nydelig. Enkelt var det også, den lager jo mer eller mindre seg selv mens man kan gjøre andre ting. Saftig kylling med sprøtt skinn, løken ble herlig søt, og alle de gode smakene laget nydelig saus i bunnen av formen. Jeg synes forresten kyllinglår er genialt å ha i fryseren. Det kan brukes til alt mulig godt, både ovnsretter, gryteretter, på grillen osv.


(4 pers.)


8 kyllinglår
3-4 skivede løk
5-6 skivede hvitløksfedd
2 ts paprikapulver
revet skall av 1 sitron
presset saft av 1 sitron
1½ dl hønsebuljong
1 ss olivenolje
salt/pepper


Bland alle ingrediensene godt sammen i en ildfast form. Stek ved 190 grader i 45 minutter. Rør rundt i løken etter halve tiden. Server med f.eks. ris eller som vi gjorde, med ovnsbakte potetbåter. Jeg blandet potetbåter med paprikapulver, salt, pepper, løkpulver, presset hvitløk og litt olje og stekte dem sammen med kyllingen (varmluft er genialt) de siste 30 minuttene.

Ingen kommentarer: