onsdag 21. oktober 2009
Coffee Crunch Cake
3 ts kaffepulver
175 g smør
175 g sukker
3 egg
175 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 eggehviter
100 g sukker
25 g hakkede valnøtter
100 g smør
50 g melis
3 ss melis
Rør kaffepulveret ut i 3 ss kokende vann.
Pisk smør og sukker hvitt. Pisk inn eggene, ett om gangen. Rør til slutt inn hvetemel, bakepulver og 2 ts av kaffen. Fordel røren i to bakepapirkledte 20 cm springformer. Ha litt mindre røre i den ene formen enn i den andre.
Stivpisk eggehvitene. Visp gradvis inn sukkeret og vend inn valnøtter og 1 ts av kaffen. Bre marengsen i formen som har minst kakerøre. Stek kakene ved 180 grader. Kaken uten marengs tas ut etter ca 20 minutter (sjekk med kakenål) og kaken med marengs stekes i ca 40 minutter. Avkjøl på rist.
Pisk smør og melis med 2 ts av kaffen. Når kakene er avkjølte legges de sammen (marengskaken på toppen) med smørkremen mellom. Lag melisglasur av melis og ca 1 ts kaffe og ringle over kaken.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar