mandag 5. oktober 2009

Sticky-toffee pudding

Dette kan ved første øyekast virke som en litt merkelig dessert, og den ser rett nok ikke særlig lekker ut når du akkurat har helt en halv liter vann over hele kakedeigen. Men tro meg, etter en runde i ovnen får man en saftig kake som er sprø på toppen og langs kantene bobler det opp herlig karamellaktig saus. Farlig god. :-)




(6 pers.)

100 g brunt sukker
175 g hvetemel
2 ts bakepulver
1¼ dl melk
1 egg
50 g smeltet smør

200 g brunt sukker
25 g smør
5 dl kokende vann



Visp sammen sukker, mel, bakepulver, melk, egg og smeltet smør. Hell i en ildfast form. Dryss over brunt sukker og legg på smør i klatter. Hell over det kokende vannet og stek ved 190 grader i ca 45 minutter. Server straks, gjerne med litt fløte eller vaniljeis til.

(Kilde: Nigella Lawson - Nigella Bites)

3 kommentarer:

Silje sa...

Åh, den var fristende og skal absolutt prøves ut! Takk for at du delte oppskriften:))

Hanne sa...

Jøss, dette var en helt ny vri. Høres veldig god ut!

Siri Malene sa...

nam denne høres god ut! ;)