tirsdag 23. juni 2009

Lakris-iskrem


6 dl kremfløte
125 g melis
80 g søt lakris






Hakk lakrisen og smelt den i halvparten av fløten. Avkjøl. Resten av fløten piskes sammen med melisen. Vend inn lakrisfløten. Frys i iskremmaskin.

4 kommentarer:

marte sa...

Dette må prøves!! Lakris og is er nam nam!!

Lemonia sa...

Ja, denne er kjempegod. Praktisk talt mannens favoritt (og han er bare sånn "nja" til lakris vanligvis. Nydelig kremet iskrem, og enkel å lage også. :-)

Anonym sa...

må man ha iskremmaskin for å lage denne? :)

Lemonia sa...

Nei, du trenger egentlig ikke iskremmaskin for å lage noen typer iskrem, det krever bare litt mer arbeid. Når du har blandet alt sammen har du det i en boks og setter i fryseren. Så må du ta den ut og røre godt i iskremen omtrent hver halvtime til isen er nesten frossen. Hvis du skal tilsette f.eks. hakkede nøtter, sjokoladebiter eller andre "tunge" ting som vil synke til bunnen i en altfor flytende røre må du vente med å tilsette dem til iskremen er halvfrossen. Håper du skjønte den forklaringen. :-)