torsdag 18. juni 2009

Chicken Pot Pie


150 g smør
3 dl hvetemel
en klype salt
et par ss kaldt vann

1 rå kylling
2 gulrøtter
2 selleristenger
1 stor løk
1 liten purre
2 laurbærblader
noen pepperkorn

2 gulrøtter i små terninger
1 selleristang i små terninger
2 finhakkede løk
en håndfull frosne selskapserter
kyllingkjøtt
et par ss smør
et par ss hvetemel
kyllingkraft
melk
salt/pepper
½ ts tørket timian
3-4 ss sherry
egg til pensling



Kjør smør, mel og salt sammen i food processor. Tilsett nok vann til at deigen kommer sammen. Pakk i plast og sett kaldt 30 minutter.

Legg kylling, gulrøtter, selleri, løk og purre (grønnsakene i store biter), pepperkorn, litt salt og laurbærblader i en stor kjele. Dekk med vann og kok opp. La småkoke ca 1½ time. Rens kyllingen og del kjøttet i store biter. Halvparten brukes i paien, resten kan fryses. Kok inn kraften. Et par desiliter brukes til paien, resten kan fryses.



Stek løk, gulrot, selleri og hvitløk mykt i smør. Dryss over mel. Spe med kraft og melk til en tykk saus. La småkoke et par minutter. Tilsett kyllingkjøttet, erter, salt, pepper, timian og sherry og la småkoke et par minutter til.
Kjevle ut to tredeler av deigen til en leiv som dekker en paiform. Hell i fyllet. Kjevle resten av deigen til et lokk som legges oppå. Lag luftehull i midten og pensle med vispet egg. Stekes ved 200 grader i 30 minutter.

Ingen kommentarer: