tirsdag 30. juli 2013

Sjokolade- og rømmemuffins.

Myke muffins med mild sjokoladesmak. Enkle å lage og perfekte til barneselskapet.

(16 stk)

2 egg
3 dl sukker
3 dl lettrømme
3 dl hvetemel
3 ss kakao
2 ts bakepulver








Pisk egg og sukker sammen. Visp inn rømmen. Visp inn det tørre. Ha i muffinsformer (bruk gjerne papirformer som står i muffinsbrett, så får du fin form på muffinsene). Stek midt i ovnen ved 180 grader i 20-25 minutter. Avkjøl litt i muffinsbrettet før de settes på rist. Kan fryses. Pynt med melisglasur (slik jeg har gjort her) eller f.eks. smørkrem, og pynt slik du ønsker.

lørdag 27. juli 2013

Asiatisk coleslaw.

En litt annerledes coleslaw, men sitrus og olje-basert dressing framfor den typiske majonesen. Litt sunnere og veldig god til grillmat. Jeg har også laget en litt annen versjon av dressingen ved å tilsette litt soyasaus og glatt peanøttsmør. Det er også veldig godt, og peanøttsmøret gjør også dressingen litt kremet. 


½ revet kålhode
3 revne gulrøtter
litt revet ingefær
1-2 snittede vårløk
1 finhakket rød chili
saften av 2 lime, evt riseddik
1-2 finhakkede hvitløksfedd
litt brunt sukker
1 ss ristede sesamfrø
ca ½ dl nøytral olje





Den største jobben her er hakking og riving. Etter et blandes alt helt enkelt sammen. Skal du lage dressingen med peanøttsmør kan du med fordel vispe sammen dressingen først slik at peanøttsmøret blir lettere fordelt. Nydelig til grillet kylling.

onsdag 24. juli 2013

After Eight-ostekake

Liker du After Eight vil du like denne ostekaken. Enkel å lage, holdbar og med en nydelig smak av mint.


125 g kjeks (f.eks. Bixit eller Kornmo)
50 g smeltet smør

250 g kremost naturell
200 g After Eight
3 dl kremfløte







Knus kjeksen og bland med smeltet smør. Legg ringen til en 24 cm springform på et kakefat og trykk kjeksblandingen ned i bunnen. Smelt After Eight og visp det sammen med kremosten. Pisk fløten til krem og vend inn i osteblandingen. Hell over i formen og sett i kjøleskap ca 4 timer, til kremen har stivnet. Kan evt pyntes med After Eight, sjokoladehjerter eller annet. Oppbevares i kjøleskap.

mandag 22. juli 2013

Butterscotch cookies

Det har visst blitt en laaaang bloggepause. Over et år har det faktisk blitt siden sist. :-o Litt av grunnen er at bloggelysten rett og slett var fraværende, og litt er at tiden ikke alltid strekker til når jeg nå er travel trebarnsmor. Lillesøster er i skrivende stund seks måneder gammel og hverdagen går veldig greit. Pluss på en ny PC som ikke bruker evigheter på den minste ting, så nå håper jeg å komme i gang med oppskriftdeling igjen. Jeg starter med en ny cookiefavoritt. Disse fant jeg, nesten som vanlig, i Good Food. Nydelige cookies som er både litt sprø og litt seige. 


100 g smør
100 g brunt sukker
2 ss sirup
175 g hvetemel
1 ts bakepulver
25 g Rice Krispies
hakket sjokolade








Visp smør, sukker og sirup lyst og luftig. Rør inn hvetemel, bakepulver og Rice Krispies. Form til valnøttstore kuler som legges på stekebrett. Pynt med litt sjokolade på toppen. Stek ved 160 grader i 15-20. De er veldig myke når de kommer ut av ovnen, så la hvile på stekebrett et minutt eller to før du legger dem over på rist.

mandag 4. juni 2012

Rødbetesalat III

Jeg elsker rødbeter. Dette er en helt enkel, men veldig god salat, som like gjerne kan nytes som den er (gjerne med litt godt brød til) eller som tilbehør til annen mat. Herlig sommermat.


kokte eller ovnsbakte rødbeter
fetaost
babyspinat
ruccola
vårløk











Del skrellede rødbeter i terninger. Fordel spinat og ruccola på et stort fat. Legg over rødbeteterninger og smuldre over fetaost. Hakk vårløken og dryss over. Serveres med f.eks. en god vinaugrette.

tirsdag 8. mai 2012

Kjernemelkshorn

Jeg liker Price-brødrene godt. Ikke bare er Spise med Price fornøyelig underholdning i seg selv, men de lager veldig mye god mat. I forrige ukes dessertprogram falt jeg fullstendig for kjernemelkshorn og måtte lage dem. Jeg forstår godt at familien har vært på jakt etter oppskriften, for disse er virkelig nydelige. Herlig mørdeig og søtt og nydelig marsipanfyll. Disse forsvant veldig fort! Jeg laget bare halv oppskrift, og det ble likevel 32 horn, så jeg er glad jeg nøyde meg med det. Remonce (fyllet) hadde de ikke lagt ut oppskrift på, så her bare prøvde jeg meg fram (og valgte å blande marsipanen inn i blandingen i stedet for å legge marsipankuler på separat), og det ble svært vellykket så jeg har gjengitt målene jeg brukte her.
 
(32 stk)

250 g smør
250 g hvetemel
1 dl kjernemelk eller skummet kulturmelk
100 g smør
100 g sukker
100 g marsipan
hakkede mandler
perlesukker
egg til pensling





Smør og mel smuldres sammen. Rør inn kjernemelk/skummet kulturmelk. La deigen stå kaldt noen timer, eller over natten. Bland sammen smør, sukker og maripan. Sett kaldt til hornene skal lages.
Del deigen i fire som hver kjevles til sirkler som deles åtte trekanter. Legg på en bit av marsipanblandingen og rull sammen til horn fra langsiden. Legg på stekebrett, pensle med vispet egg og strø på hakkede mandler og perlesukker (jeg har her brukt et hvitt perlesukker som finnes i Sverige). Stekes ved 180 grader i ca 20 minutter (mine trengte 5 min til).

tirsdag 24. april 2012

Pasta Carbonara med squash og timian

Dette er rask og veldig god hverdagsmat hentet fra Jamie Oliver. Jeg liker veldig godt Pasta Carbonara slik den vanligvis lages, men jeg liker nesten denne versjonen bedre.
 
(4 pers.)

500 g penne pasta
2 squash
150-200 g bacon skåret i terninger
1 dl kremfløte
4 eggeplommer
revet moden ost
salt/pepper
en god bunt frisk timian





Kok pasta etter anvisnin på pakken. Del squashen i fire på langs og deretter i skiver. Plukk bladene av timianstilkene. Stek baconterningene sprø. Tilsett squash og timian og stek dem litt myke. Visp sammen eggeplomme, fløte, pepper, evt litt salt og revet ost. Vend avrent pasta i baconblandingen. Ta pannen av platen og vend inn eggeblandingen. Server straks.