fredag 27. november 2009

Kremet masala-kylling

Denne oppskriften fant jeg i novemberutgaven av BBC Good Food Magazine. Jeg elsker matblader, og dette er min klare favoritt. Uansett er dette en kjempegod rett, raskt laget, ikke for sterk.

(4 pers.)

4 kyllingbryst, delt i store biter
3 cm fersk ingefær, hakket
3-4 hakkede hvitløksfedd
½ ts chilipulver
2 ss hakket koriander
saften av 1 lime

1 løk
1 frisk rød chili
1 ts gurkemeie
3 dl kremfløte
saften av ½ sitron


Bland kyllingen med ingefær, hvitløk, chilipulver, koriander og lime, la marinere en halvtimes tid. Hakk løk og chili og stek det mykt. Ta ut og stek kyllingen sammen med marinaden. Ha løken tilbake og tilsett gurkemeie og kremfløte. La småkoke noen minutter, til kyllingen er gjennomkokt. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Server med ris og naanbrød.

onsdag 25. november 2009

Eplemuffins

(12 stk)

125 g smør
2 dl sukker
2 egg
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
4½ dl hvetemel
1½ dl melk
epler, perlesukker og kanel


Rør smør og sukker hvitt. Tilsett eggene, ett om gangen. Vend inn det tørre vekselvis med melk. Fordel røren i muffinsformer. Formen blir penest om du bruker muffinsbrett, evt kan du bruke doble former i stedet. Del skrelte epler i terninger og legg på toppen av muffinsene. Dryss på sukker og kanel. Stek ved 225 grader i 15 minutter. La avkjøles i formen noen minutter før de legges på rist.

(Kilde: Det Søte Liv)

søndag 22. november 2009

Naan-brød

(10 stk)

2,1 dl melk
1½ ss sukker
25 g gjær
600 g hvetemel
1 ts salt
2 ts bakepulver
4 ss olje
2½ dl yoghurt naturell


Melken varmes til 37 grader. Rør inn gjær og sukker og la stå 20-25 minutter. Bland alt i en kjøkkenmaskin. Tilsett gjerne smakstilsetning, f.eks. hakket hvitløk, hakket koriander, løkfrø e.l. (her har jeg brukt både hvitløk og koriander). Elt godt. Dekk til og la heve 1½ time. Del i ti emner som kjevles til tynne leiver (ca ½ cm tykke). Grill i ovnen (275 grader) i ca 2 minutter på den ene siden og ½ minutt på den andre. Pakk dem i folie inntil de skal spises. De kan fint fryses.

fredag 20. november 2009

Burritos

Litt kosemat til helgen?



500 g kjøttdeig
3-4 finhakkede hvitløksfedd
1 finhakket løk
1-2 finhakkede chili
1 rød paprika i biter
1 boks hakkede tomater
2-3 ss tomatpuré
salt/pepper
1 ts malt spisskummen
1 ts paprikapulver

10-12 tortillalefser
revet ost

Stek løk, paprika og hvitløk mykt. Ta ut og brun kjøttdeigen. Ha tilbake løk og tilsett chili, tomater, tomatpuré, salt, pepper og krydder. La småsurre ca 30 minutter. Fordel kjøttsausen på tortillaene og brett dem sammen. Legg med skjøten ned i en ildfast form. Gratiner i ovnen til osten er smeltet. Server med blandet salat, salsa, rømme og guacamole.

onsdag 18. november 2009

Gordon Ramsays Choc Chip Cookies

Disse er virkelig farlig gode!

(ca 36 stk)

340 g sukker
340 g brunt sukker
450 g smør
4 egg
740 g hvetemel
1 ts salt
2 ts bakepulver
500 g hakket sjokolade


Visp smør og begge typer sukker sammen. Visp inn eggene, ett om gangen. Rør inn det tørre og sjokoladen. Legg store skjeer røre på bakepapirkledt stekebrett (beregn god avstand mellom). Stekes ved 180 grader i 8-10 minutter. La stå på brettet et par minutter før de legges på rist for avkjøling.

mandag 16. november 2009

Schwarzwald-rullekake


4 egg
1,25 dl sukker
1,25 dl hvetemel
0,75 dl kakao
3 ss smør, smeltet

1½ ss kirsch
3 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
en boks hermetiske kirsebær


Pisk egg og sukker til eggedosis. Vend inn mel og kakao og så smeltet smør. Hell i en bakepapirkledt stor langpanne og stek ved 220 grader i 10 minutter. Hvelv kaken over på et sukkerstrødd kjøkkenhåndkle. Dra av bakepapiret og legg formen over, avkjøl kaken helt.
Pisk fløten til krem sammen med vaniljesukker. Dynk kaken med kirsch og bre kremen over. La kirsebærene renne av og del dem i to, dryss over kremen. Rull kaken sammen. Dryss gjerne litt melis over før servering.

lørdag 14. november 2009

Oste- og gressløkflette

Kjempegodt brød til høstsuppen. :-)


450 g hvetemel
1 ts salt
1 ts sukker
50 g gjær
25 g smør
115 g grovrevet cheddar
3 ss klippet gressløk
4 snittede vårløk
1½ dl fingervarm melk
1¾ dl fingervarmt vann
vispet egg til pensling


Bland mel, salt og sukker. Smuldre inn smøret. Rør inn ost, gressløk og vårløk. Bland melk og vann og rør ut gjæren i væsken. Rør inn det tørre og kna godt sammen. Dekk til og la heve 1 time. Kna deigen og del i tre emner som trilles til lange pølser. Flett de tre pølsene sammen og klem endene godt under. Legg på stekebrett, dekk til og la etterheve 45 minutter. Pensle med vispet egg og stek ved 220 grader i 20 minutter. Skru ned temperaturen til 180 grader og stek 15 minutter til. Avkjøl på rist.

(Kilde: Dorthe Erichsen - Fristende Bakverk)