mandag 2. mars 2015

Terte med karmellisert løk og rødbeter.

Jeg elsker stekt løk, rødbeter og fetaost, så hva er bedre enn å kombinere disse? Dette var nydelig og selv barna, som ellers ikke vil ta i mat hvis de kan se løkbiter, spiste dette med god appetitt. 
 
100 g smør
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 egg

2-3 store rødbeter
3 løk
4-5 hvitløksfedd
litt sukker
150 g fetaost
salt/pepper
litt balsamicoeddik
1 ss harissa
ruccola


Smør, mel og bakepulver kjøres sammen i food processor. Tilsett egget og kjør til deigen har samlet seg. Kjevle ut til en leiv som dekker en ca 24 cm paiform. Prikk bunnen med gaffel og forstek ved 200 grader i 10 minutter.

Ovnsbak rødbetene og uskrelte hvitløksfedd til de er møre. Skrell og del i skiver. Hvitløken skrelles og moses. Del løken i skiver og stek sammen med litt sukker i smør eller olje på relativt lav varme til den har blitt helt myk og karamellisert. Rør inn hvitløksmosen, salt, pepper og litt balsamicoeddik. Bre løken over paibunnen. Legg på rødbeteskivene. Bland harissa med litt olje og pensle over rødbetene. Stek ved 200 grader i 10 minutter. Smuldre over fetaost og legg på ruccola rett før servering.

Ingen kommentarer: