Chiliaïoli er aïoli med piff. Nydelig til fisk og skalldyr og jeg bruker den gjerne også som dressing til f.eks. hamburgere, kyllingburgere eller biffsandwich. Aïoli med godt brød til å dyppe i er også perfekt som en liten forrett eller del av et koldtbord/tapasbord.
2 eggeplommer
2-3 hvitløksfedd
1 ts Dijonsennep
ca 2½ dl nøytral olje
finhakket rød chili
Visp sammen eggeplommer, presset hvitløk og sennep. Visp inn oljen, først dråpevis, og så i en tynn stråle til alt er brukt opp. Smak evt til med mer salt og pepper. Rør inn finhakket chili. Tynn den evt litt ut ved å vispe inn en spiseskje med kaldt vann.
Skulle aïolien skille seg har du en ny eggeplomme i en ny bolle og visper gradvis inn den "ødelagte" aïolien før du fortsetter med resten av oljen som vanlig.
1 kommentar:
yummi :) aldri prøvd med chili før. det liker jeg garantert!
Legg inn en kommentar