søndag 19. februar 2012

Boller til fastelavn.

I dag er det Fastelavn og det nytes nok boller i mange hjem i dag, med krem og syltetøy. Nam nam. :-)

(ca 30 stk)

50 g gjær
6-7 dl melk
150-200 g smør
170 g sukker
½ ts salt
1 ts kardemomme
ca 1 kg hvetemel
1 egg + vispet egg til pensling


Reguler melke- og smørmengdene etter hverandre. Bruker du mindre smør bruker du mer melk, og omvendt.
Smuldre gjæren i lunken melk. Smelt smøret. Bland sukker, salt, mel og kardemomme i en bolle. Hell i melk, smeltet smør og egg. Arbeid deigen smidig og glatt. Dekk med plast og la heve til dobbel størrelse. Kna deigen (elt evt inn rosiner eller hakket sjokolade om du ønsker det), del i emner som trilles til boller. La etterheve på plate. Pensle med egg og stek ved 250 grader på midterste rille i 5-6 minutter.

3 kommentarer:

Elisabeth Borgund sa...

Hei. Flott blogg med masse spennende oppskrifter :)

Elisabeth Borgund sa...

Hei, flott blogg, med masse spennende oppskrifter :)

Christine sa...

Jeg bruker samme oppskrift som til Lusekatter, uten safran. De blie så myke og deilige! (med det vet du!)