fredag 17. februar 2012

Chiliaïoli

Chiliaïoli er aïoli med piff. Nydelig til fisk og skalldyr og jeg bruker den gjerne også som dressing til f.eks. hamburgere, kyllingburgere eller biffsandwich. Aïoli med godt brød til å dyppe i er også perfekt som en liten forrett eller del av et koldtbord/tapasbord.


2 eggeplommer
2-3 hvitløksfedd
1 ts Dijonsennep
ca 2½ dl nøytral olje
finhakket rød chili




Visp sammen eggeplommer, presset hvitløk og sennep. Visp inn oljen, først dråpevis, og så i en tynn stråle til alt er brukt opp. Smak evt til med mer salt og pepper. Rør inn finhakket chili. Tynn den evt litt ut ved å vispe inn en spiseskje med kaldt vann.
Skulle aïolien skille seg har du en ny eggeplomme i en ny bolle og visper gradvis inn den "ødelagte" aïolien før du fortsetter med resten av oljen som vanlig.

1 kommentar:

Benedicte Sofie sa...

yummi :) aldri prøvd med chili før. det liker jeg garantert!