fredag 6. mai 2011

Hjemmelagede hamburgere med chiliaïoli.

Halve Norge spiser visst pizza eller taco på fredager, men det finnes mye annet godt som passer til fredagsmat. Hjemmelagede hamburgere er veldig godt, spesielt med denne chiliaïolien og gjerne også i hjemmebakte hamburgerbrød. Nå er vel snart grillsesongen i full gang og grilling gjør disse enda bedre.


500 g kjøttdeig
1 liten løk
3 hvitløksfedd
½ dl griljermel
2 ss Dijon-sennep
½ ts chilipulver
6 cornichons
en dæsj Worcestershiresaus
1 egg
salt/pepper


aïoli (oppskrift her)
finhakket rød chili
litt malt spisskummen

hamburgerbrød (oppskrift her)


Bland kjøttdeigen med litt salt. Rør inn finhakket løk og cornichons, presset hvitløk, griljermel, sennep, chilipulver, pepper, Worcestershiresaus og egg. Form til fire store burgere som stekes i panne.

Lag aïoli og bland med finhakket chili og litt malt spisskummen. Server hamburgerne i brød med chiliaïoli og garnityr etter eget ønske (jeg har helt enkelt brukt salat, tomatskiver og rødløk).

2 kommentarer:

Line sa...

Mmmm, dette såg fantastisk godt ut:o))
God helg til deg, Line

Monica sa...

Mmm...perfekt fredagsmat!