Denne desserten fant jeg i forrige nummer av GoodFood (maiutgaven). Den har derfor egentlig ingenting med 17. mai å gjøre, men da jeg så fargene var det åpenbart at dette måtte bli årets 17. maidessert likevel. Vi pleier dessuten å grille den dagen, så da virket dette som en lett og fin dessert etter tung mat. Jeg har gjort en liten forandring ved å legge til to gelatinplater. Geléen stivnet nemlig ikke med bare fire, så jeg måtte varme opp alt igjen og ha to ekstra plater i.
(4 pers.)
800 g rensede jordbær
170 g sukker
saften av 1 sitron
6 gelatinplater
1 dl kremfløte
3-4 ts melis
en stor håndfull blåbær
Ha jordbær, sukker, sitronsaft og 2 dl vann i en kasserolle. Kok opp. Skum godt av. Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann 10 minutter. Press jordbærene gjennom en sil og mål opp saften. Du trenger 6 dl. Har du ikke nok heller du på kokende vann til du har 6 dl. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme jordbærsaften. Fordel saften i glass og sett kaldt til de har stivnet.
Rett før servering piskes fløte og melis til krem og fordeles over geléen. Dryss på blåbær.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar