fredag 11. november 2011

Sjokoladeiskrem

Selv om temperaturen stadig synker og årets første snø nærmer seg faretruende (enkelte har sikkert fått den allerede også) er det ingen grunn til å pakke vekk iskremmaskinen. Hjemmelaget iskrem smaker akkurat like godt i en varm stue som ute på terrassen om sommeren. Denne sjokoladeiskremen er som de fleste andre iskremer jeg laget basert på grunnoppskriften jeg alltid bruker. En skikkelig fyldig og god sjokoladeiskrem, helt perfekt.


5 dl blanding av fløte og melk
1½ dl sukker
4 eggeplommer
2 ss kakao
86 g hakket mørk sjokolade





Varm fløte/melk (jeg bruker en kartong kremfløte og resten melk), sukker og kakao til det når kokepunktet. Ta av varmen og rør inn den hakkede sjokoladen til den smelter. Visp eggeplommene lett i en bolle og visp gradvis inn den varme sjokolademelken. Hell tilbake i kasserollen og varm opp under omrøring til blandingen tykner litt. Hell i en bolle, legg på plastfolie helt ned på blandingen og avkjøl helt. Kjør til is i iskremmaskin, evt hell i en boks og sett i fryseren og rør godt hver halvtime til den har fryst.

1 kommentar:

Superkokken sa...

Sjokoladeiskrem passer hele året! Deilig oppskrift - takk.

for flere søtsaker; vær velkommen til superkokken.no

Beste mathilsen fra Superkokken