fredag 4. november 2011

Brownies med valnøtter

En god oppskrift kan ikke gjentas for mange ganger. Jeg har lagt ut oppskrift på brownies før, men de er vel verdt en gjentakelse. Dette er definitivt de beste browniesene som finnes. Jeg ser enkelte reduserer sukkermengden i brownies, men det er nettopp mengden sukker som gjør brownies til brownies og ikke bare en helt vanlig sjokoladekake. Mye sukker gjør dem seige og gode, akkurat slik de skal være. Her har jeg tilsatt valnøtter (macadamianøtter passer også veldig godt her) og det blir ekstra godt. Litt baking er den perfekte starten på helgen.



400 g mørk sjokolade
340 g smør
8 dl sukker
8 egg
4 ts vaniljesukker
5 dl hvetemel
300 g grovhakkede valnøtter



Smelt smør og sjokolade i en gryte på svak varme. Ha i sukker, egg og vaniljesukker og bland godt sammen. Rør i hvetemel og nøtter. Hell røren i en stor langpanne. Stek ved 175 grader i ca 60 minutter.

Ingen kommentarer: