Nydelig kake med skikkelig fyldig trøffelkrem. Dette er nesten mer dessert enn kake. :-)
75 g mørk sjokolade
100 g revet kransekakemasse
2 eggeplommer
2 eggehviter
½ dl melis
1½ ss kakao
400 g mørk sjokolade
2 dl kremfløte
2 dl seterrømme eller crème fraîche
¼ dl melis
1 dl sterk kaffe
2 ss konjakk (kan sløyfes)
50 g smør
Smelt sjokoladen. Bland kransekakemassen med eggeplommene. Rør inn sjokoladen. Stivpisk eggehvitene sammen med melis. Vend eggehvitene og kakaoen inn i kransekakerøren. Hell i en bakepapirkledt 24 cm springform. Stek på nederste rille ved 175 grader i ca 15 minutter. Avkjøl på rist.
La kakebunnen bli værende i formen, evt ta ut og legg på serveringsfat, men sett springformringen rundt.
Kok opp fløte, rømme og melis. Ta av varmen og smelt sjokoladen i blandingen. Rør inn kaffe, smør og evt konjakk. Avkjøl til den tykner litt og hell så over kaken. Sett kaldt til den stivner. Kaken kan fint fryses.
10 kommentarer:
Mmmm, den såg fabelaktig god ut:o) Eg får skikkeleg vatn i munnen her!!
Oh Lord! For en fristelse! Denne er herved lagret og skal testes! Jeg sikler jo nesten her jeg sitter. Bare en liten ting... Jeg er ikke sikker på om jeg skjønner hva du mener med at kransekakemassen er "revet"?
Frida: Med revet kransekakemasse mener jeg at du selv river massen på rivjern. Det er ikke nødvendig, men gjør det lettere å blande eggeplommene inn i kransekakemassen. :-)
Ok, litt inn med teskje her... Dette gjør du mens massen er rå, ikkesant? Man må bare sørge for å ha en ganske fast masse da?
Ja, det gjøres mens massen er rå. Nå jukset jeg litt. Siden jeg trengte så lite brukte jeg kjøpt kransekakemasse i stedet for å lage selv, og den kjøpte er ganske fast. Skal du lage selv bør den også være relativt fast, ellers må du kanskje øke steketiden litt.
mmmm. snadder :) så supergod ut :)
Den der ser utrolig deilig ut, skikkelig saftig og kremet :-) Nam
Du burde sagt at du deltok i konkurransen. Jeg ville stemt for deg!!!
Synd at du ikke sa at du deltok i konkurransen. Jeg ville stemt for deg. Si fra neste gang...
Min nyeste favorittkake!
For en fantastisk god smakskombinasjon - og for en nyyyydelig sjokoladesmak! TUSEN TAKK for oppskriften!
Legg inn en kommentar