onsdag 4. mai 2011

Sjokolade- og appelsinkake.

Denne kaken (fra GoodFood, som veldig mye annet av det jeg lager) bakte jeg egentlig til påske i år, men rakk ikke å legge den ut da. Men det er jo ikke bare til påske man kan spise kaker med appelsin i. Denne er saftig og god, og passer uansett årstid. Jeg har endret litt på glasuroppskriften, opprinnelig skal det ikke være smør i. Jeg synes imidlertid rene kremostglasurer blir altfor surt, så jeg byttet ut halvparten av kremosten med smør, og det ble veldig godt.


200 g mørk sjokolade
200 g brunt sukker
175 g smør
3 egg, delt i plommer og hviter
140 g hvetemel
1 ts vaniljeekstrakt
revet skall av 1 appelsin

100 g kremost
100 g smør
½ ts vaniljeekstrakt
50 g melis


Smelt sjokolade, smør og sukker. Avkjøl litt og visp inn eggeplommene, mel, vanilje og halvparten av appelsinskallet. Stivpisk eggehvitene og vend inn i røren. Fordel i en smurt 23x23 cm form og stek ved 180 grader i 25 minutter. Avkjøl i formen og skjær i ruter.
Visp sammen kremost, smør, vanilje, sukker og resten av appelsinskallet og bre over kakebitene.

1 kommentar:

Spiseskje - Glutenfri livsstil sa...

Elsker kremostglasur! Er helt enig i at smør må til i slike glasurer ;-) Kaken ser fristende og god ut.