onsdag 25. mai 2011

Kvikklunsjkake.

Hvorfor denne kaken har fått navnet kvikklunsjkake aner jeg ikke, men jeg har merket meg at den er populær. Den er rask og enkel å lage. Kaken er saftig og glasuren veldig god. Noen ganger er de enkle kakene de beste. :-)



300 g smør
4 egg
270 g sukker
1½ ts vaniljesukker
4 ss kakao
300 g hvetemel
3 ts bakepulver
2 dl melk

125 g smør
250 g melis
2 ts vaniljesukker
1½ ss kakao
3-4 ss sterk kaffe

evt kokos eller kakestrø som pynt


Smelt smøret og avkjøl litt. Bland inn resten av ingrediensene. Hell i en bakepapirkledt liten langpanne og stek på nederste rille ved 180 grader i ca 30-35 minutter. Avkjøl kaken i formen.

Alle ingrediensene til glasuren blandes i en kasserolle og gis et oppkok. Hell den over kaken. Pynt evt med kokos eller kakestrø.

3 kommentarer:

Maria sa...

Nå er det tredje gangen jeg vender tilbake til denne gode, men enkle oppskriften. Tommel opp!

Lemonia sa...

Så hyggelig å høre! Den er en klar favoritt hos oss også. Så kjapp og enkel å lage, passer til alt og alle liker den. :-)

Anonym sa...

Vi gleder oss til og lage denne kaken i morgen , ser mega god ut ! Hilsen maren og Kamilla :)