fredag 10. desember 2010

Julekarameller.

Nydelige søte karameller. Pakk gjerne bitene i cellofan og gi bort som gave.


2 dl sukker
2 dl kremfløte
2 dl sirup
2 ss smør
1 dl hakkede mandler




Rist mandlene i tørr panne.
Bland resten av ingrediensene i en kasserolle og varm opp under omrøring. La småkoke ca 30 minutter til karamellmassen er ferdig. Det kan du sjekke ved å enten bruke et sukkertermometer (skal vise ca 123 grader) eller ved å ta "karamellprøven", dvs dryppe en dråpe av massen i litt kaldt vann og hvis du kan ta opp dråpen og forme den til en kule er masse ferdig. Rør inn mandlene og fordel i små former, evt fordel massen i en oljet form. Sett kaldt til den er stivnet. Bruker du en stor form skjærer du massen i passe biter. Oppbevares kjølig.

1 kommentar:

Monica sa...

Mm, nydelig. Disse tror jeg ikke jeg klarer å motstå å lage. Pluss supert som julegave da gitt!!