Eplekaker hører høsten til synes jeg. Denne nydelige eplekaken fant jeg på Det Søte Liv.
180 g hvetemel
120 g smør
60 g sukker
1 ts vaniljesukker
1 eggeplomme
1 ss vann
1 kg epler
100 g sukker
revet skall av 1 sitron
1 ts kanel
100 g sukker
100 g mandler
2 ts vaniljesukker
5 egg
Mel, smør, sukker, vaniljesukker, eggeplomme og vann kjøres sammen i food processor. Kjevle ut deigen til en leiv som dekker bunn og kanter av en 24 cm springform. Forstek bunnen ved 200 grader i 10 minutter.
Rens eplene og del dem i biter. Ha i en kjele sammen med sukker, sitronskall og kanel. La dampe over middels varme til de er møre (ca 5 minutter). Legg eplebitene (uten saften) over den forstekte bunnen.
Skill eggene. Pisk eggeplommene luftige med sukker. Mal mandlene og vend i. Stivpisk eggehvitene og vend inn til slutt. Hell over eplene. Stek ved 170 grader i ca 1 time. Avkjøl kakeni formen 10 minutter. Skjær rundt kaken slik at kanten løsner fra formen. La kaken bli i formen til den er helt avkjølt, gjerne over natten i kjøleskap. Server med pisket krem.
1 kommentar:
åhh denne ser nydelig ut :)
Har bursdag nå i oktober, så skal prøve ut denne kaken da:)
Mvh siv anita
Legg inn en kommentar