tirsdag 27. april 2010

Panerte fiskekaker

Gode fiskekaker som selv de som ikke er så begeistret for fisk vil like. Sprø på utsiden, myke og smakfulle inni.

(4 pers.)

500 g poteter
500 g torskefilet
3 dl melk
1 laurbærblad
10 hele pepperkorn
60 g smør
4 ss hakket gressløk
salt/pepper
1 vispet egg
150 g loffsmuler eller griljeringsmel


Kok potetene møre. Ha fisken i en kjele sammen med melk, laurbærblad og pepperkorn. Kok opp og la trekke 10 minutter. Ta ut fisken og avkjøl litt før den flakes opp. Mos potetene sammen med smør og noen spiseskjeer av melken. Rør inn fisken, gressløk, salt og pepper. Sett kaldt minst 30 minutter slik at blandingen blir fastere. Lag åtte fiskekaker som dyppes først i vispet egg og så i loffsmuler. Stek gylne i panne og server med ønsket tilbehør.

1 kommentar:

swimzy sa...

Nam, dette hørtes skikkelig godt ut! :)