lørdag 3. april 2010

Fløtegratinerte poteter

Det er to "triks" for å få perfekte fløtegratinerte poteter. Det ene er å bruke bare kremfløte framfor melk eller fløte/melkblanding. Det andre er å koke potetene nesten møre i fløten før de gratineres i ovnen. Dette er dessuten en fordel når man skal servere potetene til f.eks. lammelår, oksestek eller annet som skal stekes i ovnen over lang tid. Siden potetene da ikke trenger så lang tid i ovnen for å bli ferdige kan de settes inn mens kjøttet hviler.

(4 pers.)

10 poteter
1 stor løk
4-5 hvitløksfedd
en kartong kremfløte
salt/pepper
revet ost



Skjær løk i skiver og hakk hvitløken, stek det mykt i smør. Skrell potetene og del i skiver. Ha i løken sammen med salt, pepper og kremfløte. Legg på lokk, kok opp og la småkoke 12-15 minutter. Hell over i en ildfast form, dryss på revet ost og stek ved 200 grader i ca 30 minutter.

Ingen kommentarer: