(4 pers.)
4 kyllingfileter, delt i biter
1 ts salt
80 ml sitronsaft
250 g yoghurt naturell
1 finhakket løk
2 knuste hvitløksfedd
3 cm revet ingefær
1 hakket grønn chili
2 ts garam masala
100 g smør
½ kopp tomatpuré
1¼ dl vann
2 cm finrevet ingefær
2½ dl fløte
2 ts sukker
¼ ts chilipulver
1 ss sitronsaft
1 ts malt spisskummen
Kjør sammen yoghurt, løk, hvitløk, ingefær, chili og garam masala i mikser. Bland med salt, sitronsaft og kyllingbitene. La marinere 4 timer. Ta opp kyllingen, la renne godt av og legg i ildfast form eller på stekebrett. Stek ved 220 grader i 15 minutter. Hell av overflødig væske og hold kyllingbitene varm.
Smelt smøret. Tilsett resten av ingrediensene og la koke et par minutter. Ha i kyllingen og la småkoke et par minutter til. Server med basmatiris, naanbrød (oppskrift her) og poppadums.
2 kommentarer:
Jeg elsker indisk så dette må prøves ut, nam nam. Den appelsinkonfekten litt nedenfor her hørtes også superdigg, kanskje det kunne vært digg med litt flaksalt i den konfekten?
Jeg er også glad i Indisk mat.
Laget litt i Påsken. : )
Legg inn en kommentar