Dette er en godt kjent dessert, men den er ikke kjedelig av den grunn.
3 egg
75 g sukker
75 g hvetemel
1 ts bakepulver
ca 2 dl bringebærsyltetøy
5 plater gelatin
2 egg
5 ss sukker
4 dl kremfløte
Pisk eggedosis av egg og sukker. Vend inn mel og bakepulver. Hell i en bakepapirkledt og smurt stor langpanne. Stek ved 225 grader i ca 8 minutter. Hvelv kaken ut på et sukkerstrødd kjøkkenhåndkle. Dra av bakepapiret, men legg formen over igjen. La kaken avkjøles slik. Bre syltetøy over kaken og rull sammen fra langsiden. Skjær i skiver.
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 10 minutter. Klem ut vannet og løs gelatinen i ca ½ dl kokende vann. Avkjøl litt. Pisk egg og sukker til eggedosis og pisk fløten til krem. Vend eggedosis og krem sammen og vend inn gelatinen til slutt.
Kle innsiden av en bolle med plastfolie og kle så bollen med skiver av rullekaken. Hell fromasjen i bollen og la stivne i kjøleskap (gjerne over natten). Hvelv desserten over på en tallerken, dra av plastfolien og server.
5 kommentarer:
så utrolig stilig kake:)
Ein klassikar som både tek seg godt ut på bordet og ikkje minst smakar nydeleg:0)
Den er det lene siden jeg har laget, takk for påminnelsen!
Ha ei flott uke!
Klem : )
Takk for kommentarer. Ja, kaken/desserten ser lekker ut på bordet, og smaker veldig friskt og godt. :-)
Herlig kake som faller i smak hos store og små! Eg pleier å bruke jordbær i rullebane, rørte, og i fromasjen...
Legg inn en kommentar