lørdag 21. mars 2009

Kvæfjordkake/Verdens Beste


150 g sukker
150 g smør
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
5 eggeplommer
4 ss melk

1 pakke romkrem eller vaniljekrem
5 eggehviter
200 g sukker
skivede mandler


Rør smør og sukker lett og luftig. Tilsett så eggeplommene, hvetemel, melk og bakepulver. Kle en stor langpanne med bakepapir. Fordel deigen utover i et jevnt lag. Pisk eggehvitene og sukker til stivt skum og bre over deigen. Dryss over hakkede mandler og stek ved 180 grader til kakebunnen er ferdigstekt og marengsen er gyllen (ca 30 min). La kaken avkjøles i langpannen. Lag romfyllet og rør det forsiktig sammen med stivpisket kremfløte. Del kaken i to like deler og legg disse sammen med romkremen i et jevnt tykt lag mellom.

Ingen kommentarer: