torsdag 20. oktober 2011

Kylling Kiev

Etter navnet å bedømme skulle man tro at Kylling Kiev er en ukrainsk rett, men så vidt jeg vet er dette faktisk en fransk rett som etterhvert fikk sitt nåværende navn fordi restauranter i USA prøvde å appellere til russiske immigranter. Opprinnelig skal dessuten retten serveres med tynne pommes frites og erter. Uansett opphav eller tilbehør er det veldig godt. Paneringen er viktig, den må være helt tett for at ikke smøret skal renne ut når det smelter i ovnen så ikke vær gjerrig på brødsmulene. Det smaker nydelig med sprø panering, saftig kylling og det gode smeltede hvitløkssmøret som renner ut når du skjærer av første bit.


kyllingfileter
hvitløkssmør
hvetemel
salt/pepper
vispet egg
ferske loffsmuler




Bank kyllingfiletene ganske flate. Bruk kjøpt eller hjemmelaget hvitløkssmør (jeg laget det helt enkelt av smør, presset hvitløk, hakket gressløk og hakket persille) som formes til korte og tykke pølser og settes kaldt. Legg en bit hvitløkssmør på hver kyllingfilet, og pakk/rull sammen så godt du kan slik at det blir mest mulig tett rundt hvitløkssmøret. Dypp kyllingpakkene først i hvetemel blandet med salt og pepper, deretter i vispet egg og til slutt i ferske loffsmuler. Pakk smulene godt rundt kyllingen. Sett kaldt 15 minutter. Dypp så gjennom alt en gang til og sett kaldt 15 minutter til. Brun kyllingen raskt i panne før de legges på stekebrett og stekes i ovn ved 190 grader i 30 minutter. Server med ønsket tilbehør (her har jeg brukt ovnsbakte potetbåter og brokkoli).

1 kommentar:

Gry sa...

Mm det ser godt ut! : )