tirsdag 11. oktober 2011

Kremet pastagrateng.

Denne retten kan bli en lynrask hverdagsrett om sausen er laget på forhånd (lag gjerne mye og frys ned). Den smaker veldig godt som den er med litt brød og en enkel salat til. Noen ganger er de enkle smakene de beste.

(4 pers.)

pasta til fire personer
1½ kg tomater
2 ss balsamicoeddik
1 finhakket løk
½ ts hver av tørket oregano, basilikum og merian
3-4 finhakkede hvitløksfedd
2-3 dl grønnsakskraft/buljong
noen spiseskjeer mascarpone eller kremost
litt revet moden ost


Del tomatene i to og legg i en ildfast form. Drypp balsamico over og dryss med tørkede urter. Stek ved 200 grader i 1 time. Stek løk og hvitløk mykt i olje. Hell i tomatene (og evt væske fra formen) samt kraft/buljong og la småkoke noen minutter. Rør inn mascarpone eller kremost. Kjør alt til en glatt saus i blender.
Kok pasta etter anvisning på pakken og bland med sausen. Fordel i en ildfast form og dryss med revet ost. Grill i ovnen til osten er smeltet og gyllen.

Ingen kommentarer: