fredag 23. januar 2009

Sukkerkringler

(ca 40 stk)

100 g gjær
200 g smør
2 dl kremfløte
2 dl melk
1 egg
1½ dl sukker
1 krm salt
1 krm hornsalt
1¼ liter hvetemel
smeltet smør, vaniljesukker og perlesukker til pynt

Smelt smør og avkjøl litt før du blander inn fløte og melk. Tilsett gjær og rør til alt er oppløst. Bland sammen mel, sukker, salt og hornsalt i en bolle og hell i melkeblandingen. Visp sammen egg og tilsett. Elt deigen blank og smidig. La heve til dobbel størrelse. Del i like emner og trill til fingertykke pølser, form til kringler og legg på stekebrett. La etterheve ca 30 minutter. Stek ved 225 grader i ca 10 minutter. Når de er stekt dyppes de i smeltet smør og så i en blanding av perlesukker og vaniljesukker. Avkjøl på rist.

Ingen kommentarer: