torsdag 8. januar 2009

Chili con carne

(4 pers.)

400 g kjøttdeig eller finhakket oksekjøtt
2 løk
4-5 hvitløksfedd
1 liten rød chilipepper
1 ts oregano
1 ss paprikapulver
1 ts cayennepepper (eller etter smak)
2 ss hvetemel
1 boks hermetiske tomater
3 dl bønner
100 g bacon
1½ dl kraft/buljong


Hermetiske bønner kan brukes som de er. Tørre bønner legges i bløt i kaldt vann natten over og kokes så en time, til de er møre.
Hakk løk og hvitløk og surr i panne. Tilsett kjøttdeig og bacon i biter og stek det brunt. Finhakk chili og tilsett i kjøttet sammen med krydder og hvetemel. Tilsett tomater og buljong. Kok opp og la småkoke en halvtime. Bland i bønner og la alt putre 10 minutter til.

Ingen kommentarer: