fredag 9. januar 2009

Pærefromasjkake4 egg
2 dl sukker
1½ dl potetmel
2 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 stor boks hermetiske pærer i lake
2½ plater gelatin
2½ dl kremfløte

2½ plater gelatin
2 dl melk
5 ss sukker
100 g mørk sjokolade
3 eggeplommer
2½ dl kremfløte


Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt inn det tørre. Hell i en smurt og bakepapirkledt 26 cm springform og stek nederst i ovnen ved 160 grader i 40-50 minutter. Avkjøl helt i formen. Del kaken i to bunner. Den ene kan fryses eller brukes til noe andre. Den andre legges på kakefat og den vaskede kakeringen festes rundt.
Sil vekk pærelaken. To tredeler av pærene moses og resten hakkes i biter. Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i 10 minutter. Bruk litt av laken fra pæreboksen til å dynke kakebunnen. Varm opp ½ dl av laken og løs opp gelatinen i den. Avkjøl blandingen. Pisk fløten til krem. Bland pæresaften med den oppløste gelatinen inn i pæremosen. Bland deretter inn den piskede kremen og rør til en klumpefri blanding. Vend til slutt inn pærebitene. Hell over kakebunnen i formen og sett kaldt et par timer, til fromasjen har stivnet.
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann. Kok opp melk og sukker. Ta av platen og rør inn sjokoladen til den smelter. Pisk inn eggeplommene. Rør inn gelatinen slik at den løser seg. Avkjøl blandingen. Pisk kremfløten til krem og vend inn i sjokoladeblandingen. Bre over pærefromasjen og sett tilbake i kjøleskapet til alt er stivnet.

(Kilde: Det Søte Liv)

Ingen kommentarer: