søndag 11. januar 2009

Kaffe-/valnøttkake


70 g ristede valnøtter
125 g smør
220 g sukker
1,25 dl melk
2 ss kaffepulver
200 g hvetemel
1 ts bakepulver
2 ts malt kanel
2 egg

1 ss kokende vann
2 ts kaffepulver
2 ts smør
160 g melis


Hakk nøttene. Varm smør, sukker, melk og kaffe sammen i en kjele og rør til det er glatt. Sikt mel, bakepulver og kanel i en bolle og rør inn smørblandingen, egg og halvparten av de hakkede nøttene. Fordel i en smurt brødform og stek ved 160 grader i 15 minutter. Dryss på resten av nøttene og stek 30 minutter til. La avkjøles i formen 10 minutter før den vendes ut for avkjøling.

Bland vann, kaffe, smør og melis i en kjele og varm til det blir en glatt glasur. Ringle over kaken.


(Kilde: The Australian Women's Weekly - Bake)

Ingen kommentarer: