Saftig og god kake med nydelig smak av lønnesirup (maple syrup). En perfekt måte å bruke opp godt modne bananer på.
100 g smør
8 ss lønnesirup
4 egg
200 g brunt sukker
frøene av 1 vaniljestang
3-4 modne bananer
200 g hvetemel
1 ts bakepulver
100 g malte mandler
1 ts natron
200 g gresk yoghurt eller matyoghurt
Visp sammen smør, sukker, egg og vaniljefrø. Mos den ene bananen og visp den inn. Tilsett hvetemel, bakepulver, mandler og natron. Rør inn yoghurt til slutt. Dekk en 24 cm springform eler 20x20 cm firkantet form med bakepapir. Hell halvparten av lønnesirupen i bunnen. Del bananene i to på langs og fordel i formen. Hell røren forsiktig over. Stek ved 160 grader i 45-60 minutter. Når kaken er ferdigstekt stikker du hull overalt med en kakepinne. Hell over resten av lønnesirupen og la den trekke inn noen minutter. Hvelv kaken over på et serveringsfat (drypp gjerne mer lønnesirup over).
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar